maanantai 5. lokakuuta 2015

Miksi ammattikuva?

Toisinaan törmäämme asiakkaisiin, jotka kauhistelevat ammattikuvien hintoja tai ihmettelevät, miksei me voida antaa kuvatiedostoja asiakkaalle, jotta voisi sitten tilata niitä edullisesti netistä. Koitan tässä nyt perustella mahdollisimman kattavasti, miksi ammattikuva maksaa ja miksi valmiit kuvat olisi hyvä tilata meidän kautta.

Miksi meidän kuvat maksavat paljon enemmän kuin omista kuvista tilatut nettikuvat?

1. Netin kautta tilatut kuvat ovat suurtuotannon kuvia ja säädöt niihin tapahtuvat automatiikan kautta. Meillä kuvat käsitellään AINA YKSITELLEN, joten jokaista kuvaa kohden tehdään käsityötä 5 - 15 min. Kuvan hintaan kuuluva käsittely kattaa sävysäädöt, vinjetoinnin, ihon kiiltojen ja näppyjen korjailu sekä meillä kuvankäsittelytyön tekee ihminen ei kone, joten palkkaakin olisi hyvä maksaa.

2. Kuvat tilataan ammattikuvalinjalta, jossa seurataan joka päivä, että sävyt ja värit toistuvat täsmälleen samanlaisina joka päivä.  Ammattikuva tulostetaan ammattivalokuvapaperille, joka on huippulaatuista sävyjen ja värien toistavuuden sekä värien pysyvyyden kannalta. Tällainen ammattikuva on kalliimpi kuin netistä tilattu suurtuotannon kuva.

3. Meillä valokuvaamossa on oltava huippulaatuiset kamerat, näytöt ja kuvankäsittelyohjelmat. Uusia ohjelmia ja laitteita on hankittava tasaisin väliajoin, jotta me voimme taata asiakkaillemme parhaat mahdolliset kuvat. Nämä hankinnat ovat suuri osa tämän päivän valokuvaamon kuluja.

4. Valokuvaamolla on paljon muitakin kuluja: studiotila, vakuutukset, rekvisiitta, muu kuvauskalusto, kuvien arkistointi (kaikki kuvatut kuvat arkistoidaan pysyvästi), pohjukkeet, sähkö, kirjanpito, mainonta, nettisivut...Esimerkki huonolaatuisista kuvatoisinnoista. Kuva Studio Brahe.


Miksi kuvat olisi hyvä tilata valokuvaamosta?

1. Meillä tietokoneiden näyttöruudut on kalibroitu kuvanvalmistuksen kanssa, joten ruudun sävyt vastaavat valmista kuvatuotetta. Nettikuvatilauksissa kuvat tulevat automatiikan läpi ja usein automatiikka lisää kuviin kontrastia ja värikylläisyyttä, mikä saattaa tehdä kuvasta todella huonon näköisen. Emme haluaisi että ottamistamme kuvista tehdään huonoja kopioita, koska se voi antaa katsojalle valokuvaamosta huonon kuvan.

2. Me takaamme että asiakas on tyytyväinen kuvan sävyihin, joten jos näin ei ole, käsittelemme ja tilaamme kuvan uudelleen.

3. Myymämme katselu-cd on pelkästään kuvien näyttöruutukatselua varten. Kuvien resoluutio EI RIITÄ paperikuvien teettämiseen! Myymme myös korkearesoluutiokuvia, joten olisi hyvä aina keskustella etukäteen mitä kuvatiedostoista on järkevää teettää.

4. Meiltä saa markkinoiden laadukkaimat kuvatuotteet kiitoskorteista canvas-tauluihin.

5. Voimme jatkossakin taata että meiltä saa ammattitaitoista valokuvaus- ja kuvankäsittelypalvelua vuoden ympäri samassa osoitteessa :)


Onneksi suurimmalle osalle asiakkaista nämä asiat ovat selvyyksiä, mutta toivottavasti myös ne, jotka pitävät ammattikuvia ylihinnoiteltuina, miettisivät vielä kantaansa uudestaan.


Teksti: Mari

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti