keskiviikko 27. helmikuuta 2013

Esittäytyminen - Mari PeuhoMinun tittelini tässä firmassa olisi kai kuvankäsittelijä. Aloitin sen jo aikana, jolloin kuvankäsittelyyn ei liittynyt tietokone missään vaiheessa. Kuvat korjattiin käsin valokuvaväreillä pienen pienillä pensseleillä. Nykyään kuvissa ei onneksi ole roskia ja käsittely tehdään vain kerran yhteen tiedostoon. Silti työmääräni on lisääntynyt. Kuvalle tehdään kaikki se, mikä on nykytekniikalla mahdollista, jotta kuvasta saadaan hyväsävyinen ja ihosta raikas. Kamerasta tullut kuvatiedosto on vasta raakile.

Mielenkiintoisimmat kuvankäsittelytyöt ovat erilaset fantasiakuvat ja muut luovat kuvat. Olen hyvin idearikas ja ongelmana onkin yleensä valtava ideoiden tulva kuin niiden puute :) Ideoita fantasiakuviin tuleekin lähes päivittäin, mutta harmiksi aina ei ole aikaa niitä toteuttaa. Osa kuitenkin toteutetaan ja kuvat sitten useimmiten päätyvät mallikuviksi, joista myös asiakkaat voivat niitä tilata omista vedoksistaan.

Kuvaan myös itse jonkin verran, mutta keskityn lähinnä kuvankäsittelypuoleen ja omituisten ideoideni läpilyömiseen työporukasamme. Joskus on työn takana saada meidän kaksi kuvaajaherraa ymmärtämään ajatuksiani ja visioitani :) Usein kuvia ideoidaan myös asiakkaiden kanssa ja kaikki toiveet pyritään ottamaan huomioon. Asiakkaiden toiveet kuvista ovat myös kivoja haasteita ja mitä mahdottomampi idea on, sitä mielenkiintoisempi se on toteuttaa. Omia rajojaan on aina kiva vähän koetella.

Vastaan myös kaikenlaisesta firmamme mainospuolen grafiikaasta ja olen siihen saanut jonkin verran koulutusta.


Vapaa-ajallani ja lähinnä hiljaisempana talvisesonkina pyöritän myös omaa yritystäni Viikunaa  ( www.viikuna.fi ), jossa myyn nettikaupassa maalauksia ja käsitöitäni. Siitä kuitenkin toisessa blogissa  www.limeviikuna.blogspot.com .


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti