lauantai 4. toukokuuta 2013

Ylioppilaskuvaus - Tekstuuria kuvaan



Konsta
Pienellä vaivalla saa jälkikäsittelyssä isoja muutoksia aikaan. Yksi suosikki tehokeinoistani on erillaisten tekstuurien lisääminen kuvaan. Instagrammin ja muiden sovellusten myötä vanhanajan filmi tyylittely on suuressa suosiossa. Saman tyylisen efektin saa aikaan Photoshopissa, mutta hankalammin. Tietenkin Photoshopissa saman tekeminen tarkoittaa myös enemmän kontrollia siihen kuinka voimakkaasti efekti kuvaan vaikuttaa ja mihin alueille. Konstan kuvassa ylhäällä on hyvin voimakas filtteri joka on maskattu pois kasvojen ja muiden oleellisimpien elementtien kohdilta.

Jenny
Jennyn kuvassa taas efekti on paljon hienovaraisempi. Tässä olen lisännyt ainoastaan akryylimaalatun taustasotkun jonka häivytin lähes huomaamattomaksi liilaa sävyä lukuunottamatta. Väri tukee mekon sävyjä ja vinjetointi korostaa kohdetta.

Alempana Annin ensimmäisessä kuvassa olen käyttänyt samaa akryylipohjaa mutta jättänyt sen huomattavasti voimakkaammaksi sekä sävyttänyt tukemaan Annin kuvan värimaailmaa.
Anni 1.
Annin kuvaus oli hieman sateisempana päivänä ja hän tuli studiolle saappaat jalassa. Lähtiessä päätettiin vielä ottaa loppukevennyksenä kuva saappaiden ja juhlamekon kanssa. Tähän kuvaan lisäsin hieman vesiväriroisketta joka sopi mielestäni paremmin märkään tunnelmaan. Sade ei aina ole huono asia.
Anni 2.
Teksti ja kuvat : Teo

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti