tiistai 20. elokuuta 2013

Liisa ihmemaassa -fantasiakuva

Meillä tehdään aika paljon fantasiakuvia ja niitä onkin ihan kiva kehitellä aina uusia. Tämän kuvan idea lähti tekemästäni Pihlan mekosta, josta tuli jotenkin Liisamainen. Pihlaa kuvattiin mekko päällä pariinkin otteeseen ja saatiin aikaan erilaisia teekutsuotoksia ja tämä toukan kanssa käyty keskustelu sienen vierellä.




Tässä vähän kuvanteon vaiheita ja kuvia, mistä tuo kuva kaikkiaan koostuu:

Tässä Pihla kuvattuna studiossa kurkotellen "sieneen" päin.



Tämä kesä oli huono sienten kasvamisen kannalta ja päätin tehdä ihmemaan sienet itse muovailumassasta. Muutama tunti meni jo pelkästään näiden sienien tekemiseen... Sienien jalkaan porasin ohuen reiän ja sain ne paksulla rautalangalla alustaan kiinnitettäviksi. Pihalta hain sitten vielä vähän sammalta ja pikkukivistä ja hiekasta tein keskelle pienen polun.



Sienen päälle piti tieysti saada vielä toukka, eikä se saanut olla aivan realistinen toukka, joten senkin tein samanlaisesta muovailumassasta. Sienet ja toukka piti kuitenkin kuvata erikseen, koska toukka oli mittasuhteiltaan aivan liian suuri sieniin nähden. Tietysti toukalle piti vielä saada jostakin vesipiippu, mutta tämän piirsin Photoshopilla myöhemmin.


Palaset on sitten koottu yhteen ja maahan on lisätty muutama kukka. Kuvaan on tieytsti tehty paljon muutakin kuten värien säätöä, savua ja taustalle epätarkka kuva metsästä. On muistettava että kun kuvaa montaa eri kohdetta samaan kuvaan, on valon suunta pidettävä samana. Tässä kuvassa on pehmeä ylävasemmalta tuleva päävalo ja tasoitusvaloa edestä.

Teksti: Mari

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti