keskiviikko 10. helmikuuta 2016

Valokuvaajan ammattitutkinto - Miljöönäyttö

Tammikuussa tuli sitten tutkinnon toinen näyttökoe eteen eli miljöö-osa. Hyvin samankaltaisella tehtävän annolla mentiin eli portfolio joka edustaa miljöö-osaamista sekä 3-5 kuvaa kuvattuna korkeintaan kaksi viikkoa ennen näyttökoetta. Sekä näistä kuvista ennakkosuunnitelmat.

Miljöökuvauksissa on se hauska puoli että ne vähemmän helposti toistavat itseään. Ainakin jos vaihtaa lokaatiota. Ja melko eri tyyppisiä kuvauksia tuli tähänkin väliin tehtyä. Oli perhekuvaa ja muotokuvaa ja lapsikuvaa ja hääkuviakin mukaan mahtui.

Uurte Designin Iiro Partasen tyylitelty heittosuoritus.

Eräs kuvaus tehtiin Iiron kanssa joka näytti miten parinkymmenen asteen pakkasessa tosi harrastaja heittää luontevasti frisbeegolfia. Iiro tekee mahtavia puukoruja ja harrastus on vaikuttanut työpuolellekin sen verran että mallistosta löytyy puukorujen lisäksi erinnäistä puista frisbeegolf tavaraa, kuten markkereita. Kannattaa tsekata täältä korusivusto.

Talvinen perhekuva

Evestin perheen kanssa juteltiin mäenlaskukuvasta kun kerrankin lunta maisemasta löytyi. Pienen hankireissun jälkeen sopiva paikka löytyi ihan pihapiiristä. Jottei kuitenkaan olisi homma liian helpoksi mennyt niin kokeiltiin saadaanko kuvaan vauhtia yhdistämällä kaksi kuvaa ja käyttämällä hiukan Photoshoppia. Kuvasin jalustalla kun perheen isä kannatteli toista poikaa kelkan takana ja sitten kuvattiin vanhemmat laskemassa mäkeä erikseen ja vielä erikseen pelkkää metsää jotta saa taustaa helposti jatkettua. Sitten vaan poisteltiin iskä yhdestä kohtaa ja lisättiin toiseen. Pisteet Timolle jaksamisesta. Ja koko porukalle eläytymisestä. Ei olisi samanlainen fiilis kuvassa jos kaikki vain tyyneti istuisivat paikoillaan. Nyt on mielestäni hyvä meininki.

Palaute koululta oli taas kohdillaan. Kehuja sekä parannusehdotuksia kumpaakin sopivasti että innostaa taas jatkamaan. Muita kuvia tipauttelen pikku hiljaa nettisivuille. Toukokuussa sitten vielä loppuportfolio ja alkaa paketti olla kasassa.

Teksti ja kuvat : Teo

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti