tiistai 12. syyskuuta 2017

Kehyksillä ilmettä sisustukseen

Valokuvien kehystäminen tuntuu olevan monille vaikeaa ja ehkä myöskin sellainen asia joka helposti jää tai siirretään tulevaisuuteen. Sisustustrendejä tulee ja menee mutta olisi kiva jos ne arvokkaat taulut sopisivat pienten sisustusmuutosten jälkeenkin. Tästä syystä sen kehyksen valitseminen onkin niin vaikeaa.... Toki valokuvia voi kehystää aina uudestaankin :) Tämän päivän sisustuksessa suositaan paljon luonnonmateriaaleja, karkeitakin sellaisia ja värit ovat hyvin luonnonläheisiä ja murrettuja. Tähän kokosinkin luonnonläheisiä ja melko neutraaleja kehystysideoita valokuville.


Tässä uusi kehyslista kelon väristä puuta yhdistettynä samansävyiseen paspis-pahviin. Ihana yhdistelmä esim. mustavalkoiseen kuvaan. Jos kuvan vielä mattalaminoi, ei tarvitse lasia ollenkaan ja tulos on kauttaaltaan tyylikäs matta.


Tässä taas erittäinkin trendikäs mutta myös klassinen musta kokonaisuus. Kivaa syvyyttä kehystykseen tuo perinteinen profiloitu melko massiivinen lista joka onkin kokonaan mattamusta. Todella upea taluratkaisu tilaan jossa on muutakin mustaa eikä taulu ole liian raskas ja tumma elementti. Tällähän voisi kehystää myös liitutaulun!

Joitakin kehyslistoja saa myös vähän korkeampana, mikää lisää aina kuvan syvyyttä ja taulun kolmiulotteisuutta. Korkeiden listojen kanssa kannattaa käyttää joko kuvaa jossa on paljon tilaa ympärillä (taustaa) tai sitten melko leveä paspis. Näissä mustissa yhdistelmissä kannattaa miettiä lasin käyttöä, koska jos kuvakin on tumma, voi se kadota heijastusten taakse. Vaihtoehtona on näkymätön lasi, joka toimii kyllä mainiosti, mutta on noin kuusi kertaa hintavampaa kuin tavallinen kirkas lasi.


Tässä melko samanlainen yhdistelmä kuin edellä mutta valkoisena. Valkoinen valkoisella sopii jo lähes kaikiin kuviin ja toimii hienosti monenlaisissa sisustuksissa. Tässä kirkas lasi raikastaa vielä keveää vaikutelmaa.


Canvas-talut ovat olleet suosiossa jo pitkään. Ennen niitä käytettiin ilman kehystä, mutta nyt niihin saadaan uutta ilmettä canvas-kehyksillä. Kehys canvaksen ympärillä toimii hienosti kun kankaan reunat jäävät näkyviin ja taas syntyy kolmiulotteinen vaikutelma. Näistä on tullut meidän oma suosikkimme!  Näitä kehyksiä saa myös mustana.


Tähän sarjaan voisi esitellä meidän oman tuotannon Studio Brahe Sensa -kehyksiä. Materiaaleina mänty ja vaneri sekä ekologiset pintäkäsittelyaineet. Väreinä kelo, luonnonvalkoinen ja musta. Kehykset ovat pieniä ja niihin sopivat n.12x12cm kuvat. Makea yhdistelmä tulee karkeista Cansonin Infinity-taidetulosteista, joita meiltäkin saa tilattua. Kuva tulee yksinkertaisesti pienellä pyykkipojalla kiinni ja sen voi siis vaihtaa kädenkäänteessä. Kehyksen voi ripustaa seinälle tai laittaa hyllylle. Kehyksiin on kiva laittaa välillä myös vaikka kuivattuja lehtiä tai sulkia.


Vaneritauluja on näkynyt jo jonkin aikaa ja haluttiin tuote myös ehdottomasti meille. Käytiinkin tulostamassa koe-erä suoraan vanerille tulostettuja kuvia. Sävyt eivät kuitenkaan toimineet niin hyvin kuin ammattitason valokuvatauluissa pitäisi ja sillä tekniikalla olisi pitänyt aina teettää lähes metrisiä tauluja... Kehittelimme vielä ideaa ja saimmekin oman kuumaprässin toimimaan hyvin taidepaperin kiinnitykseen vanerilevylle. Vaneriblokista tuli myös asiakkaiden suosikki. Näitä saa kahta kokoa 15x20cm ja 20x28cm. Sen voi laittaa joko seinälle tai hyllylle, koska blokki on 22mm paksua vaneria. Näitä voisi laittaa seinälle vaikka kivan ryhmän eri kokoisina. Mustavalkoinen kuva toimii näissä parhaiten.

Mari

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti